Actualiteit

Antwerpen opent het seizoen van de algemene vergaderingen met interessante en geslaagde avond

Antwerpen opent het seizoen van de algemene vergaderingen met interessante en geslaagde avond

Domein De Putten te Kasterlee was, net zoals de twee voorgaande jaren, ‘the place to be’ voor de Antwerpse Pluimveesector voor hun algemene vergadering. Geert Van Den Abeele, voorzitter van de Landsbond Pluimvee Antwerpen, stond in zijn toespraak stil bij het gevaarlijk precedent dat het H3N1-virus heeft geschapen en ging dieper in op de bekommernissen van de sector, waarvan vergunningen bovenaan de lijst aanvoert.

Vergunningen

“De bedoeling moet zijn  om de veehouderij verder ontwikkelingskansen te bieden, de open ruimte te vrijwaren en duurzame synergiën te stimuleren”, aldus Geert Van Den Abeele. Er is nood aan enige rechtszekerheid, daar nu elke rechte lijn zoek lijkt in heel dit gebeuren.

Afsluiten deed de voorzitter op een Boerentrotse wijze.  “Wees trots op wat je doet, toon het, straal het uit en werk eraan mee door bv. inkijkstallen, rondleidingen, open dagen of door actief te zijn op social media. Want fierheid zorgt eveneens voor een voldaan gevoel”.

Een graantje meepikken of gepluimd worden?

Na het woord van de voorzitter, analyseerde Pieter Verhelst de kansen en bedreigingen van de Vlaamse pluimveehouderij in de Europese thuismarkt, maar ook wereldwijd, in zijn voordracht: Een graantje meepikken of gepluimd worden? Benieuwd naar die kansen en bedreigingen? Lees dan het volledige verslag in het vakblad Pluimvee van maart.

Tekst: Eigen verslaggeving (LM) – Foto: Luc Maertens

Te vinden in: Alle categorieën , Dierengezondheid , Antwerpen