Actualiteit

Zesde editie van Week van het konijn gaat vandaag van start

Zesde editie van Week van het konijn gaat vandaag van start

Vandaag start de Week van het konijn dat ondertussen toe is aan zijn zesde editie met als thema: ‘konijn zoekt gezonde genieters’. Tijdens deze week wordt er telkens ingezoomd op de veelzijdigheid, de duurzaamheid en het gezondheidsaspect van konijnenvlees dat aan populariteit verliest ondanks zijn gunstige eigenschappen, voornamelijk onder de jongere bevolking.

Tijdens deze week zullen verschillende retailers extra aandacht besteden om konijnenvlees meer onder de aandacht te brengen, waarbij er eveneens receptenfolders uitgedeeld zullen worden om de consument te inspireren. Naast talrijke artikels in verschillende media zal op 28 januari Jeroen Meus in Dagelijkse kost op Eén inspelen op deze themaweek door een ovenschotel van konijn (met selder) met bladerdeeg te bereiden.

Wil je uzelf alvast laten inspireren? Bezoek dan zeker de themapagina van Lekker van bij ons.

Tekst: Pluimvee - Bron: VLAM – Beeld: Shutterstock

Te vinden in: Alle categorieën , Konijnenhouderij