Actualiteit

Dierenrechtenorganisatie GAIA maakt zich opnieuw schuldig aan framing

Dierenrechtenorganisatie GAIA maakt zich opnieuw schuldig aan framing

Framing is een bepaalde techniek die erin bestaat  om woorden en beelden zodanig te kiezen, waarbij impliciet een aantal aspecten éénzijdig worden uitlicht. Anders dan dit kunnen we het niet verwoorden bij het zien van de door GAIA gemaakte beelden in kalkoenkwekerijen, voornamelijk uit de ziekenboeg en dit op een illegale manier.

Beelden kalkoenkwekerij

GAIA lanceerde gisteren opnieuw beelden, ditmaal van drie kalkoenkwekerijen in West-Vlaanderen, waarbij ze allerlei vormen van dierenleed aankaarten. Zieke of mindere dieren worden vaak afgezonderd in een ziekenboeg, te zieke dieren worden geëuthanaseerd. In een stal met duizenden kalkoenen zullen er inderdaad altijd individuen zijn die bepaalde gebreken vertonen. Mochten er beelden uit een ziekenhuis getoond worden dan zou dit niet anders zijn. Levende organismen, of dit hier nu betreft om dieren, planten of mensen, altijd zullen er individuen zijn die gebreken vertonen, het minder goed zullen doen of uiteindelijk sterven. Er zal altijd getracht worden om de sterftecijfers zo laag mogelijk te houden, het is tenslotte het inkomen van de pluimveehouder. Hij heeft er zodoende alle belang bij om de dieren zo optimaal mogelijk te verzorgen. Ondanks de gebrekkige wetgeving moeten kalkoenkwekers wel voldoen aan bepaalde lastenboeken.

#stopdeframing

Het willen terugdringen van de intensieve (lees: duurzame) veehouderij door dierenrechtenorganisaties heeft enkel tot gevolg dat er binnenkort nog meer producten zullen geïmporteerd worden van buiten de EU waar de normen en waarden inzake dierenwelzijn, antibioticagebruik,… geheel anders zijn dan in België. Is het dit wat we willen? Neem zelf het heft in eigen handen en post op je facebook, instagram of twitter een foto en/of video van hoe het er daadwerkelijk in uw braadkippen-, leghennen- moederdieren of konijenstal aan toe gaat, #stopdeframing. Sharen die handel!

Tekst: Eigen verslaggeving – foto: shutterstock.com

Te vinden in: Leghennen , Alle categorieën , Braadkippen , Moederdieren - Broeierij , Konijnenhouderij