Actualiteit

Na Colruyt, Okay en Delhaize gaat nu ook Lidl tegen 2026 overstag

Na Colruyt, Okay en Delhaize gaat nu ook Lidl tegen 2026 overstag

Lidl is na Colruyt, Okay en Delhaize al de 4de supermarktketen die tegen 2026 zal overschakelen naar het Better Chicken Commitment (BCC) in België. Alle diepvries- en vers kippenvlees van de supermarkt moet tegen dan aan de strengere dierenwelzijnscriteria voldoen, maar Lidl zal vanaf volgend jaar al de hogere welzijnscriteria toepassen op een deel van zijn huidige aanbod van verse kippenproducten.

Om aan de nieuwe welzijnscriteria te voldoen, zullen leveranciers moeten investeren in nieuwe infrastructuur en technieken. Lidl belooft de investering bij zijn leveranciers mee te zullen ondersteunen “door een correcte prijs te betalen gebaseerd op de nieuwe normen”.

“Zoals eerder al aangehaald zijn we op zich niet tegen een verandering in dit marktgebeuren. Indien het verdienmodel beter is kan dat voor bepaalde pluimveebedrijven net opportuniteiten bieden voor die bedrijven waarbij schaalvergroting geen optie is. Al zijn er wel bepaalde bedenkingen, die we dan ook zullen aanhalen bij de betreffende retailers”, aldus Martijn Chombaere, beleidsmedewerker bij de Landsbond Pluimvee.

Tekst: Pluimvee – Bron: De Standaard – Foto: Shutterstock

Te vinden in: Alle categorieën , Braadkippen